Home / Ons verhaal

HET ONTSTAAN

Buddy is ontstaan vanuit Helena’s droom om een leuke job vinden. Omdat ze geboren werd met een verstandelijke beperking, was dat niet zo eenvoudig. Na heel wat teleurstellingen, besloten we de moeilijke jobzoektocht -letterlijk en figuurlijk- een koekje van eigen deeg te geven.

Helena houdt van bakken en is dol op hondjes. Zo ontstond het idee om zelfgemaakte hondenkoekjes op de markt te brengen. Enter Buddy: verse, plantaardige koekjes waarmee je niet alleen je hondje beloont, maar ook de bijzondere makers.

Met Buddy beloon je beter.

  

ONZE MISSIE

Maar… er zijn natuurlijk nóg Helena’s in Vlaanderen, die thuis zitten zonder dagbesteding, begeleiding, job of perspectief. Tussen thuis zitten en zelfstandig een job uitoefenen is nochtans heel wat mogelijk.

 


Met Buddy willen we Helena, maar ook anderen, helpen klimmen op de participatieladder. Deze geeft aan in welke mate iemand deelneemt aan de samenleving.

Daarom richten we binnen Buddy ook een ervaringsatelier op (Beloon beter vzw) waarin we een dagwerking organiseren voor mensen met een beperking uit de regio Noord-Antwerpen. De dagwerking is erkend door het VAPH en krijgt de steun van Provincie Antwerpen.

Binnen dat ervaringsatelier kunnen medewerkers, op eigen tempo, hun talenten maximaal ontplooien. Dat alles onder de professionele begeleiding van onze pedagoge, Lies.

Op termijn is het de bedoeling dat medewerkers uit de dagwerking, wanneer ze dat willen en er klaar voor zijn, kunnen doorstromen naar betaalde tewerkstelling bij Buddy.

 

 

Intussen vervoegden Megan, Sarah en Gauthier onze dagwerking.

ONZE FILOSOFIE

Buddy is een inclusieve start up die ‘purpose’ en ‘profit’ combineert. We kiezen bewust voor purpose first entrepreneurship.* We willen èn maatschappij-opbouwend zijn èn commercieel. Of zoals ze bij Greyston Bakery zeggen: “We do not hire people to bake cookies, we bake cookies to hire people.”  

In ons atelier ligt de focus op oriëntatie, coaching en activering. Het is een ervaringscentrum waar we op kleine schaal recepten uittesten, koekjes bakken, verpakken en verkopen op lokale markten.

Daarnaast streven we ernaar om onze koekjes ook op grotere schaal te produceren, steeds op een inclusieve manier. We proberen het grote publiek te bereiken via retail en onze webshop. Zo willen we voldoende koekjes verkopen om Helena, en anderen met haar, een betaalde job te kunnen geven.

* The Positive Sum Game, Herman Toch en Ann Maes.

 

Herken je jezelf, je broer, zus, dochter, zoon in dit verhaal, en wil je graag meer informatie over onze werking? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@buddy.be