Home / Ons verhaal

HET ONTSTAAN

Buddy is ontstaan vanuit Helena’s droom om een leuke job vinden. Omdat ze geboren werd met een verstandelijke beperking, was dat niet zo eenvoudig. Na heel wat teleurstellingen, besloten we de moeilijke jobzoektocht -letterlijk en figuurlijk- een koekje van eigen deeg te geven.

Helena houdt van bakken en is dol op hondjes. Zo ontstond het idee om beide passies te combineren en zelfgemaakte hondenkoekjes op de markt te brengen. Enter Buddy: verse, plantaardige koekjes waarmee je niet alleen je hondje beloont, maar ook de bijzondere makers.

Met Buddy beloon je beter.

  

ONZE MISSIE

In Vlaanderen zitten honderden mensen met een verstandelijke beperking thuis. Zonder dagbesteding, begeleiding, job of perspectief. Net zoals Helena.

Maar tussen thuis zitten en zelfstandig een job uitoefenen is nog heel wat mogelijk. De mate waarin iemand deelneemt aan de samenleving wordt wel eens weergegeven aan de hand van de participatieladder.

Met Buddy willen we Helena, maar ook anderen, helpen klimmen op die ladder.

ONZE FILOSOFIE

Buddy is een inclusieve start up die ‘purpose’ en ‘profit’ combineert. We kiezen bewust voor purpose first entrepreneurship.*

We willen èn maatschappij-opbouwend zijn èn commercieel. Purpose èn profit. Of zoals ze bij Greyston Bakery zeggen: “We do not hire people to bake cookies, we bake cookies to hire people.”  

In ons atelier (Beloon Beter vzw) ligt de focus op oriëntatie, coaching en activering. Het is een ervaringscentrum waar we op kleine schaal recepten uittesten, koekjes bakken, verpakken en verkopen op lokale markten. Een plek waar je kan leren, ervaring kan opdoen en jezelf kan ontwikkelen.

We streven ernaar om onze koekjes ook op grotere schaal te produceren, steeds op een inclusieve manier. We proberen het grote publiek te bereiken via onze webshop en winkels. Zo willen we voldoende koekjes verkopen om Helena, en anderen met haar, een betaalde job te kunnen geven.

* The Positive Sum Game, Herman Toch en Ann Maes.

 

Herken je jezelf, je broer, zus, dochter, zoon in het verhaal van Helena, en wil je graag meer informatie over onze werking? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@buddy.be